arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
Gepubliceerd op 19 april 2019

Vrijheid-express stopt als primeur in Madurodam

Bijzondere verhalen over de bevrijding van de eigen regio, oorlog en vrede brengen en verzamelen. Dát doet de Vrijheid-express. Vanaf 4 mei 2020 rijdt die rond door heel Nederland. Op 4 mei 2019 heeft Madurodam tijdens de Nationale Kinderherdenking de eer om alvast de eerste stop voor de bus te zijn. Kom je langs?

Vrijheid rijdt door Nederland

De Vrijheid-express komt tijdens de Maand van de vrijheid, van 4 april tot 5 mei 2020, naar alle Nederlandse provincies. Er rijden veertien bussen door twaalf Nederlandse provincies, de hoofdstad en de hofstad. De express bezoekt scholen, buurthuizen, stads- en dorpspleinen en brengt en verzamelt bijzondere verhalen over de bevrijding van de eigen regio en over oorlog en vrede. In de Vrijheid-express maakt de bezoeker kennis met de betekenis van vrijheid en onvrijheid van toen en nu. Iedereen is welkom in de Vrijheid-express, in het bijzonder mensen die niet zo snel naar een museum of theater toe zullen gaan, en mensen met een eigen oorlogsverhaal. De Vrijheid-express brengt vrijheid dichtbij.

  • Vrijheidsbus
  • Vrijheidsbus
  • Vrijheidsbus
  • Vrijheidsbus
  • Vrijheidsbus
  • Vrijheidsbus

Verhalenplatform, ontmoetingsplek en reflectieruimte

De Vrijheid-express biedt een podium aan verhalen over oorlog en vrijheid. Door de inzet van lokale partners, comités en festivals wordt per provincie een programma op maat samengesteld. Persoonlijke ontmoetingen, intieme voorstellingen en unieke optredens maken onderdeel uit van de programmering in en rond de Vrijheid-express. In de reflectieruimte kan iedereen meedenken over de betekenis van vrijheid, en een boodschap achterlaten die ook online gedeeld kan worden. Zo geven we samen vrijheid door.

Madurodam als eerste stop

Tijdens de Nationale Kinderherdenking toert de Vrijheid-expres langs Madurodam. Van 14:00 uur tot 19:00 uur kan iedereen een kijkje komen nemen. Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan voor de Nationale Kinderherdenking en kom langs!