arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars

Bezoek de Nationale Kinderherdenking 4 mei

Vanaf april 2019 zijn de kaarten voor de Nationale Kinderherdenking 2019 verkrijgbaar.

Wat kan je verwachten op 4 mei?

De Nationale Kinderherdenking 4 mei is een van de grootste herdenkingen in Nederland en is vergelijkbaar met de Nationale Herdenking op de Dam en op de Waalsdorpervlakte. De herdenking in Madurodam is speciaal voor en door kinderen. Honderden kinderen treden op met zang, dans en theater. Alle optredens staan dit jaar in het teken van het thema ‘verzet’, het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ook is er een optreden van het Nationale Kinderherdenkingskoor.

Om 20:00 uur houden we 2 minuten stilte. Met ouders en kinderen herdenken we dan de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies daarna. De burgemeester van Madurodam en de burgemeester van Den Haag leggen hierna samen een krans bij het gedenkmonument van George Maduro.

Als afsluiting vindt een bijzonder kinderdefilé plaats dóór Madurodam. Tijdens het défilé staan we stil bij het monument op de Dam.

Het programma

  • 19:00 uur - Verzamelen op George Maduroplein
  • 19:30 uur – 20:00 uur – Verschillende optredens voor en door kinderen
  • 20:00 uur – 2 minuten stilte
  • 20:02 uur – Kranslegging door burgemeester Madurodam en wethouder Revis
  • 20:10 uur – Kinderdefilé dóór Madurodam
  • 21:00 uur – Einde programma