arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Communicatie Toolkit

Help je mee? Om vrijheid samen door te kunnen geven aan kinderen, hebben we jouw hulp nodig. Door op jouw eigen social mediakanalen over de Nationale Kinderherdenking 4 mei te posten, help je mee de zichtbaarheid van de Nationale Kinderherdenking 4 mei te vergroten. Zo kunnen we alle kinderen in Nederland 8 tot 14 jaar het belang van herdenken en vrijheid meegeven.

In deze toolkit vind je daarom tips, afbeeldingen en voorbeelden van posts voor jouw social mediakanalen. Ben je op zoek naar voorbeelden voor teksten en afbeeldingen voor jouw post? Die vind je op deze pagina.

Hashtag

In al onze online communicatie gebruiken we de hashtag: #nationalekinderherdenking #geefvrijheiddoor

Afbeeldingen

Onderstaande afbeeldingen zijn vrij te gebruiken.

Instagram Story 1 - 'Ben jij er ook bij?'
Instagram Story 2 - 'Ben jij er ook bij?'
Instagram Story 3 - 'Ben jij er ook bij?'

Afbeelding - Algemeen
Afbeelding - 'Ik ga naar de NKH'
Afbeelding - 'Ben jij er ook bij?'
Afbeelding - 'Geef vrijheid door aan kinderen 1'
Afbeelding - 'Geef vrijheid door aan kinderen 2'
Afbeelding - 'Herdenk vrijheid met kinderen 1'
Afbeelding - 'Herdenk vrijheid met kinderen 2'

De film ‘De onmogelijke keuzes van Daan’ is een interactief avontuur voor kinderen van 8 tot 14 en is bedoeld om een gesprek op gang te brengen en om kinderen te laten nadenken over hun eigen keuzes, die zeker niet altijd gemakkelijk zijn. Je kunt hier meedoen aan en kijken naar de ‘De onmogelijke keuzes van Daan’.

Logo

Logo Nationale Kinderherdenking
Logo Nationale Kinderherdenking - vierkant

Voorbeeldposts

Gebruik deze teksten voor jouw posts:

  1. Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Dat laten de oorlogen in Oekraïne en Gaza zien. Aan vrijheid moet je blijven werken, want het is nooit af. De Nationale Kinderherdenking 4 mei geeft kinderen daarom een plek om op hun eigen manier te herdenken en stil te staan bij vrijheid. Kijk en doe mee daarom op 4 mei mee op www.nationalekinderherdenking.nl en geef vrijheid door.
  2. Op 4 mei is de Nationale Kinderherdenking: een interactieve herdenking voor, door en met kinderen. Samen geven we vrijheid door aan kinderen. Ben jij er ook bij? Kijk en doe mee op 4 mei met de Nationale Kinderherdenking op www.nationalekinderherdenking.nl 
  3. Wat zou jij doen als er plotseling een 13-jarige jongen voor je deur staat en jou om hulp vraagt omdat zijn ouders net zijn opgepakt? En zou je iemand verraden in ruil voor de vrijheid van je moeder of vader? Welke keuzes maak jij voor vrijheid? Kijk en doe mee op 4 mei met de Nationale Kinderherdenking op www.nationalekinderherdenking.nl 

Neem zelf een shout-out op:

Maak een oproep en laat jouw volgers weten waarom jij het zo belangrijk vindt dat we samen met kinderen op 4 mei stilstaan bij vrijheid en herdenken. Kijk hoe de 15-jarige actrice Yara dat bijvoorbeeld deed.

Hoe maak je een shout-out?

  1. Open instagram, swipe naar links en houd de ‘verhaal’ knop ingedrukt.
  2. Kijk in de camera en laat in een paar korte, duidelijke zinnen weten waarom jij het zo belangrijk vindt dat we samen met kinderen op 4 mei stilstaan bij vrijheid en herdenken.

Zoek je inspiratie? Dan kun je onze teksten natuurlijk gebruiken. Dit zijn onze voorbeelden:

  • Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Dat laten de oorlogen in Oekraïne en Gaza elke dag zien. Leven in vrijheid is actueler dan ooit, ook voor kinderen. Aan vrijheid moet je blijven werken, want het is nooit af. Kijk en doe daarom op 4 mei mee met de Nationale Kinderherdenking op www.nationalekinderherdenking.nl
  • De Nationale Kinderherdenking 4 mei geeft kinderen een plek om op hun eigen manier te herdenken en stil te staan bij vrijheid. Doe mee met de Nationale Kinderherdenking 4 mei en geef vrijheid door aan kinderen.

Heb je een vraag over deze toolkit? Stuur ons dan een mail op info@nationalekinderherdenking.nl