arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Sponsors & partners

Op zaterdag 4 mei 2024 komen duizenden kinderen naar Madurodam voor de negende editie van de Nationale Kinderherdenking. Een unieke herdenking speciaal voor, door en met kinderen. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, dat zien, horen en lezen onze kinderen helaas elke dag. Juist daarom is het zo belangrijk dat wij ze leren herdenken en laten beseffen dat 'het misschien niet hun oorlog is, maar wel hun vrijheid'. Om deze herdenking mogelijk te maken, werken we samen met verschillende sponsors en partners.

Een van de grootste sponsors van de Nationale Kinderherdenking is het vfonds. De reden waarom het vfonds de Nationale Kinderherdenking enorm belangrijk vindt, beschrijven zij als volgt: “De Nationale Kinderherdenking laat onze jeugd op een indrukwekkende manier het verleden met het heden koppelen zodat ze zelf ontdekken hoe belangrijk vrede en vrijheid zijn. En nog belangrijker wat ze er zelf aan kunnen doen. Daarom steunt het vfonds deze herdenking. Investeren in vrede en vrijheid. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Ook Madurodam is een partner door het park beschikbaar te stellen, gratis toegang te verlenen én de herdenking te organiseren. Waarom Madurodam dit doet is logisch: Madurodam is het vrolijkste oorlogsmonument van Nederland. Het doorgeven van het verhaal aan kinderen over bevochten vrijheid en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, vinden zij heel erg belangrijk.

Sinds 2016 is LUSTR inhoudelijk sparringpartner voor de Nationale Kinderherdenking. Het cultureel organisatiebureau voert de productie van de herdenking uit.

Fonds 1818 steunt de traditie van de Nationale Kinderherdenking: “Het is prachtig om te zien hoe kinderen de betekenis van vrijheid op hun eigen manier tot uitdrukking brengen.”

Madurodam Kinderfonds vindt de Nationale Kinderherdenking van belang zodat kinderen zich beseffen dat vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. Je moet je inzetten om die vrijheid te behouden. “Vrijheid om te geloven wat je wilt, te zeggen wat je wilt en te zijn wie je wilt.” - uitspraak Willem van Oranje.

Het Steunfonds Nederlands Lyceum wil de Kinderherdenking graag steunen omdat het educatieve karakter goed past bij de eigen doelstellingen. Bovendien heeft George Maduro op het Nederlands Lyceum gezeten.

Meer weten over sponsoring?

Dorien Korsten
Directeur Stichting Nationale Kinderherdenking 4 mei
06 20 59 80 58