arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars

Partners en sponsoren van de Nationale Kinderherdenking 4 mei

De Nationale Kinderherdenking 4 mei wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van een aantal partners en sponsoren. Zonder hun hulp zouden we niet zoveel kinderen in Nederland kunnen bereiken met de belangrijke maatschappelijke boodschap “leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend”.

vfonds

Jaarlijks maakt het vfonds ruim tweehonderd bijzondere of vernieuwende initiatieven mogelijk binnen het thema Vrede en Vrijheid. De Nationale Kinderherdenking 4 mei is er daar een van.

“De Nationale Kinderherdenking laat onze jeugd op een indrukwekkende manier het verleden met het heden koppelen zodat ze zelf ontdekken hoe belangrijk vrede en vrijheid zijn. En nog belangrijker wat ze er zelf aan kunnen doen. Daarom steunt het vfonds deze herdenking. Investeren in vrede en vrijheid. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.” 

Madurodam

De Nationale Kinderherdenking 4 mei vindt plaats op het voorplein van Madurodam en wordt georganiseerd door het Haagse themapark. Ook is het park voorafgaand aan de kinderherdenking vanaf 15:00 uur gratis te bezoeken voor diegene die zich hebben ingeschreven voor de Nationale Kinderherdenking 4 mei.

“Madurodam is opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld Maduro. Als vrolijkste oorlogsmonument van Nederland vinden wij het belangrijk om het verhaal over de bevochten vrijheid door te geven aan kinderen. Zo kunnen kinderen op eigen manier beleven en stilstaan bij het belang van vrijheid.”

Fonds1818

Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren, waaronder de Nationale Kinderherdenking 4 mei.

“We steunen de traditie van de Nationale Kinderherdenking, omdat het prachtig is om te zien hoe kinderen de betekenis van vrijheid op hun eigen manier tot uitdrukking brengen.”

Madurodam Kinderfonds

Het Madurodam Kinderfonds schenkt jaarlijks de opbrengsten van Madurodam aan goede doelen die kinderen inspireren om een goed mens te zijn. Want door er als kind op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving.

"Dankzij de Nationale Kinderherdenking 4 mei gaan kinderen zich beseffen dat vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. Dat ook zij zich moeten inzetten om die vrijheid te behouden. Vrijheid om te geloven wat je wilt, te zeggen wat je wilt en te zijn wie je wilt.” (conform uitspraak Willem van Oranje)

De Kindercorrespondent

Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. Dagelijks gaat het wereldnieuws over kinderen. Zelden vertellen ze zelf hun verhaal. De Kindercorrespondent verzorgt 4 mei de live-uitzending van de Nationale Kinderherdenking. Samen met Madurodam en alle anderen laten ze op deze manier de stem van de jeugd horen en kinderen in hun eigen taal herdenken.

NEP

NEP maakt wereldwijd de grootste live en broadcastevenementen mogelijk, waaronder ook de Nationale Kinderherdening op 4 mei. Deze live-registratie wordt op 4 mei uitgezonden op Omroep West en Kanaal 13 van Ziggo, en via de social media kanalen van Madurodam.

Aegon

Ook Aegon is een van de sponsoren van de Nationale Kinderherdenking. Zij vinden het belangrijk dat de Nationale Kinderherdenking gehouden. Ook kinderen moeten zich realiseren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Ziggo

De live-registratie van de Nationale Kinderherdenking is onder meer te volgen op kanaal 13 van Ziggo (ook via de mobiele app). Ziggo vindt het belangrijk om kinderen in hun eigen taal en beleving te laten realiseren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Zij leveren hier graag een bijdrage aan.

Fox-IT

Fox-IT streeft in alles wat zij doet naar een veiligere samenleving (For a more secure society). Niet alleen online maar zeker ook offline. Daarom steunt Fox-IT de nationale kinderherdenking. Zodat de toekomstige generaties in veiligheid en vrijheid kunnen opgroeien.

 

Naast de steun van onze partners zijn er talloze sponsoren die belangeloos mee hebben gewerkt om de Nationale Kinderherdenking 4 mei tot een succes te maken. En om zoveel mogelijk in heel Nederland te bereiken. Van vervoer van en naar alle provincies tot aan het sponsoren van de rozen voor het kinderdefilé en de maaltijden voor de artiesten. Zij hebben ons geholpen om de vrijheid door te geven.