arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Sponsors & partners

Op 4 mei 2023 staan duizenden kinderen tijdens de Nationale Kinderherdenking in Madurodam voor de achtste keer stil bij het feit dat 'het misschien niet hun oorlog was, maar wel hun vrijheid'. Een unieke herdenking speciaal voor, door en met kinderen. Om deze herdenking mogelijk te maken, werken we samen met verschillende sponsors en partners.

De Nationale Kinderherdenking op 4 mei is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste nationale herdenkingen in Nederland. Een bijzondere herdenking omdat deze speciaal voor, door en met kinderen wordt georganiseerd. Vanaf de voorbereiding tot en met de uitvoering spelen zij, ongeacht hun culturele en religieuze achtergrond, de hoofdrol. Hierdoor sluit de herdenking helemaal aan bij hun belevingswereld en heeft de boodschap impact: in Nederland leven wij in vrijheid dankzij de offers van anderen.

Uw steun is nodig!

We zijn blij met de steun van diverse sponsors en partners, waaronder het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de Gemeente Den Haag en diverse fondsen. Maar voor de omvangrijke organisatie van de Nationale Kinderherdenking hebben wij ook uw steun nodig. Samir (11 jaar) legt het graag aan u uit in deze korte videoboodschap:

U kunt bijdragen aan diverse concrete onderdelen, zoals:

  • Bloemen die de kinderen neerleggen tijdens het defilé (€ 3.000)
  • Busvervoer voor kinderen uit achterstandswijken, uit elke provincie 1 bus (€ 7.200)
  • Kleding voor 600 kinderen die optreden (€ 10.000)
  • De opbouw van de publiekstribune (€ 4.000)

We zijn meer dan blij met uw bijdrage aan één of meerdere van bovenstaande kostenposten. Uiteraard mag het ook een bijdrage zijn aan de algemene kosten, zoals de productie van de tv-registratie.

Als partner bent u van harte welkom op de Nationale Kinderherdenking in Madurodam. Ook kunnen we voor uw relaties een VIP-ontvangst organiseren. Daarnaast zorgen wij voor een vermelding van alle partners in het programmaboekje en op de website www.nationalekinderherdenking.nl.

Doet u mee?

Meer weten over de mogelijkheden om de Nationale Kinderherdenking te sponsoren? Neem contact op met Dorien Korsten, 06 20 59 80 58. 

Namens alle kinderen alvast veel dank!

Sponsors en partners

Een van de grootste sponsors van de Nationale Kinderherdenking is het vfonds. De reden waarom het vfonds de Nationale Kinderherdenking enorm belangrijk vindt, beschrijven zij als volgt: “De Nationale Kinderherdenking laat onze jeugd op een indrukwekkende manier het verleden met het heden koppelen zodat ze zelf ontdekken hoe belangrijk vrede en vrijheid zijn. En nog belangrijker wat ze er zelf aan kunnen doen. Daarom steunt het vfonds deze herdenking. Investeren in vrede en vrijheid. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Ook Madurodam is een partner door het park beschikbaar te stellen, gratis toegang te verlenen én de herdenking te organiseren. Waarom Madurodam dit doet is logisch: Madurodam is het vrolijkste oorlogsmonument van Nederland. Het doorgeven van het verhaal aan kinderen over bevochten vrijheid en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, vinden zij heel erg belangrijk.

Sinds 2016 is LUSTR inhoudelijk sparringpartner voor de Nationale Kinderherdenking. Het cultureel organisatiebureau voert de productie van de herdenking uit.

Fonds 1818 steunt de traditie van de Nationale Kinderherdenking: “Het is prachtig om te zien hoe kinderen de betekenis van vrijheid op hun eigen manier tot uitdrukking brengen.”

Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. De Kindercorrespondent werkt graag samen met Madurodam en anderen om de stem van de jeugd te laten horen en ze in hun eigen taal te laten herdenken.

Madurodam Kinderfonds vindt de Nationale Kinderherdenking van belang zodat kinderen zich beseffen dat vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. Je moet je inzetten om die vrijheid te behouden. “Vrijheid om te geloven wat je wilt, te zeggen wat je wilt en te zijn wie je wilt.” - uitspraak Willem van Oranje.

Het Steunfonds Nederlands Lyceum wil de Kinderherdenking graag steunen omdat het educatieve karakter goed past bij de eigen doelstellingen. Bovendien heeft George Maduro op het Nederlands Lyceum gezeten.

Zo’n 200 (jonge) scouts van Scouting Nederland helpen (digitaal) mee tijdens de Nationale Kinderherdenking. Hiermee tonen ze hun maatschappelijke betrokkenheid, bovendien dragen ze met hun betrokkenheid uit dat het belangrijk is om respectvol met het verleden om te gaan.

75 jaar vrijheid! De Nationale Kinderherdenking op 4 mei in Madurodam zorgt ervoor dat verleden en heden verbonden blijft met de toekomst die onze jeugd vertegenwoordigt. Opdat we niet vergeten! B2-Cleaning draagt graag een steentje bij aan dit prachtige initiatief. 

APM Terminals steunt de Nationale Kinderherdenking omdat het van belang is dat de toekomstige generatie volwassenen leert over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en dat vrede niet vanzelfsprekend is. Door deze bewustwording kunnen zij in de toekomst mogelijk betere beslissingen maken en bijdragen aan een wereld van vrede en onderling respect.

Onze dank gaat daarnaast uit naar diverse sponsoren en personen die niet met naam en toenaam genoemd willen worden.

Meer weten over sponsoring?

Dorien Korsten
Overall Producer
06 20 59 80 58