arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars

Partners en sponsoren

Voor de Nationale Kinderherdenking werkt de Stichting Nationale Kinderherdenking samen met verschillende grote partners. Met elkaar maken we de herdenking mogelijk. Alle partners vind je hieronder.

De hoofdsponsor van de Nationale Kinderherdenking is het vfonds. De reden waarom het vfonds de Nationale Kinderherdenking enorm belangrijk vindt, beschrijven zij als volgt: “De Nationale Kinderherdenking laat onze jeugd op een indrukwekkende manier het verleden met het heden koppelen zodat ze zelf ontdekken hoe belangrijk vrede en vrijheid zijn. En nog belangrijker wat ze er zelf aan kunnen doen. Daarom steunt het vfonds deze herdenking. Investeren in vrede en vrijheid. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Ook Madurodam is een partner door het park beschikbaar te stellen, gratis toegang te verlenen én de herdenking te organiseren. Waarom Madurodam dit doet is logisch: Madurodam is het vrolijkste oorlogsmonument van Nederland. Het doorgeven van het verhaal aan kinderen over bevochten vrijheid en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, vinden zij heel erg belangrijk.

Sinds 2016 is LUSTR inhoudelijk sparringpartner voor de Nationale Kinderherdenking. Het cultureel organisatiebureau voert de productie van de herdenking uit.

Fonds 1818 steunt de traditie van de Nationale Kinderherdenking: “Het is prachtig om te zien hoe kinderen de betekenis van vrijheid op hun eigen manier tot uitdrukking brengen.”

Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. De Kindercorrespondent werkt graag samen met Madurodam en anderen om de stem van de jeugd te laten horen en ze in hun eigen taal te laten herdenken.

Madurodam Kinderfonds vindt de Nationale Kinderherdenking van belang zodat kinderen zich beseffen dat vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. Je moet je inzetten om die vrijheid te behouden. “Vrijheid om te geloven wat je wilt, te zeggen wat je wilt en te zijn wie je wilt.”
- uitspraak Willem van Oranje.

NEP maakt wereldwijd de grootste live en broadcastevenementen mogelijk, waar onder ook de Nationale Kinderherdenking op 4 mei. Deze live-registratie wordt op 4 mei uitgezonden op Omroep West en Kanaal 13 van Ziggo, en via de social media kanalen van Madurodam.

Ziggo vindt het belangrijk om kinderen in hun eigen taal en beleving te laten realiseren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en leveren hier graag een bijdrage aan.

Venduehuis der Notarissen steunt de Nationale Kinderherdenking van harte. We hopen dat alle kinderen in Nederland hierdoor worden geïnspireerd een bijdrage te leveren aan een verdraagzame samenleving, zodat dat wat ons tussen 1940 en 1945 overkwam, nooit meer gebeurt.

Het Steunfonds Nederlands Lyceum wil de Kinderherdenking graag steunen omdat het educatieve karakter goed past bij de eigen doelstellingen. Bovendien heeft George Maduro op het Nederlands Lyceum gezeten.

Zo’n 200 (jonge) scouts van Scouting Nederland helpen mee tijdens de Nationale Kinderherdenking. Hiermee tonen ze hun maatschappelijke betrokkenheid. Bovendien dragen ze met hun aanwezigheid uit dat het belangrijk is om respectvol met het verleden om te gaan.

De Academy of Vocal Arts vindt het belangrijk om kinderen en jongeren hun muzikale talent te laten ontdekken. De academie is verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling van de muzikale lespakketten en de begeleiding van het Nationaal Kinderherdenkingskoor.

New Choreographic Design begeleidt de kinderen van het project ‘Dansen in Vrijheid’.

Theater Na De Dam begeleidt de toneelgroep van de Nationale Kinderherdenking.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee is een beroeps fanfareorkest en speelt tijdens militaire plechtigheden en geeft korpsconcerten. Het orkest speelt onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars. Het ministerie van Defensie eert haar ridders ‘in leven en in dood’, daarom participeren zij bij de Nationale Kinderherdenking.