arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Nationale Kinderherdenking

Op zaterdag 4 mei 2024 komen duizenden kinderen naar Madurodam om de Nationale Kinderherdenking bij te wonen. Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend, dat zien we helaas nog elke dag in de wereld. De Nationale Kinderherdenking 4 mei leren kinderen herdenken en stilstaan bij het feit dat 'het misschien niet hun oorlog was, maar wel hun vrijheid'. Een unieke herdenking speciaal voor, door en met kinderen.

De Nationale Kinderherdenking op 4 mei is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste nationale herdenkingen in Nederland. Een bijzondere herdenking omdat deze speciaal voor, door en met kinderen wordt georganiseerd. Vanaf de voorbereiding tot en met de uitvoering spelen zij, ongeacht hun culturele en religieuze achtergrond, de hoofdrol. Hierdoor sluit de herdenking helemaal aan bij hun belevingswereld en heeft de boodschap impact: in Nederland leven wij in vrijheid dankzij de offers van anderen.

De NKH start elk jaar met de Nationale Verhalendag. Dit is het startsein voor alle educatieve projecten in de opmaat naar de Nationale Kinderherdenking. Lees meer over de Nationale Verhalendag. 

Bekijk de livestream van de NKH 2023 hieronder.