arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Nationale Kinderherdenking

Op zaterdag 4 mei 2024 kwamen kinderen naar Madurodam om de Nationale Kinderherdenking bij te wonen. Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend, dat zien we helaas nog elke dag in de wereld. De Nationale Kinderherdenking 4 mei leert kinderen herdenken en stilstaan bij het feit dat 'het misschien niet hun oorlog was, maar wel hun vrijheid'. Een unieke herdenking speciaal voor, door en met kinderen.
Podium 24 1

De regen hield de kinderen niet tegen om ook de negende editie van de Nationale Kinderherdenking 4 mei onvergetelijk te maken. Met regencapes aan droegen kinderen het Vrijheidslint binnen waarna presentator Luna Sabella de NKH opende.

Sid bracht een Nederlandse versie van het lied Imagine te gehore. Freek vertelde het familieverhaal van zijn joodse overgrootmoeder Tillie. Madurodam-burgemeester Noor vertelde over haar bezoek aan concentratiekamp Dachau. De dansers van de Dutch Don't Dance Division traden op. Vanwege de hevige regen werd in de middag al een opname gemaakt van de Rolo's, een duo gevormd door broer en zus Floris en Annemijn. 

Terugkijken?

De hele livestream kun je terugkijken via deze link. De compilatie van de Nationale Kinderherdenking 4 mei kun je hieronder bekijken.