arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Veelgestelde vragen

Nationale Kinderherdenking
Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen aan de Nationale Kinderherdenking en de bijhorende antwoorden.

Welke verschillende vakken zijn er?

Het 'Kids Only vak' grenst direct aan het podium. Hierin plaatsen we alleen kinderen t/m 14 jaar. In het 'Familievak' staan zowel volwassenen als kinderen. Op de publiekstribune is ruimte voor een beperkt aantal rolstoelen. Per rolstoelplaats is ruimte voor 1 begeleider. 

Vanaf hoe laat mogen wij met onze NKH-tickets gratis Madurodam bezoeken?

De gratis tickets van de Nationale Kinderherdenking zijn geldig vanaf 16.00 uur. De registratiebalie is van 16.00 tot 19.00 uur geopend. 

Is Madurodam gewoon geopend op 4 mei?

In verband met de voorbereidingen voor de Nationale Kinderherdenking sluit Madurodam op 4 mei eerder dan normaal. Het park is tot 16.00 uur open voor reguliere betalende bezoekers. Kom je eerder naar Madurodam om de Nationale Kinderherdenking te bezoeken? Dan kan je met je NKH-polsbandje in het park blijven tot 19.00 uur. Daarna begint de herdenking.

Hoe laat moeten wij 4 mei aanwezig zijn?

Voor de Nationale Kinderherdenking verzamelen we om 19.00 uur op het voorplein van Madurodam. Om 19.10 uur begint het voorprogramma en om 19.20 uur begint de Nationale Kinderherdenking. Je kunt ook vanuit huis meekijken via de livestream

Is de horeca in Madurodam op 4 mei geopend?

Ja, je kunt voorafgaand aan de Nationale Kinderherdenking eten en drinken kopen. De restaurants van Madurodam zijn open tot 18.30 uur. In verband met de Nationale Kinderherdenking kunnen bestellingen tot uiterlijk 18.00 uur doorgegeven worden. De toegang tot het park is gratis, horeca is op eigen kosten. 

Kan ik gebruikmaken van de parkeergarage van Madurodam?

Je kunt gebruikmaken van de parkeergarage bij Madurodam. Neem bij aankomst het parkeerkaartje uit de terminal aan. Je hoeft je dus niet bij de intercom te melden. De hefboom van de parkeerplaats is vanaf 20.00 uur uur open, zodat je gratis uit kunt rijden.

Houd er rekening mee dat de parkeerplaats op 4 mei ook geopend is voor reguliere parkgasten. Het kan druk zijn, omdat 4 mei in de meivakantie valt. Ons advies is om op de fiets of met het openbaar vervoer te komen, als dat kan. 

Parkeren is ook mogelijk in Q-Park Malieveld. Neem vervolgens tram 9 richting Scheveningen Noord en stap uit bij halte Madurodam. Je ben er al in een paar minuten. 

Is de NKH rolstoeltoegankelijk?

Ja, de Nationale Kinderherdenking is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Dat geldt ook voor het defilé en eerbetoon in het Park. Madurodam is uitgerust met alle faciliteiten voor mindervaliden zoals MIVA toiletten. Bij het aanmelden kun je aangeven dat je gebruik wilt maken van een rolstoelplek. Per rolstoelplek is ruimte voor 1 begeleider. 

Wordt de NKH gefilmd?

De Nationale Kinderherdenking 4 mei wordt gefilmd en er worden foto's gemaakt die voor publicitaire doeleinden kunnen worden gebruikt. Als je niet in beeld wilt komen, dan is het helaas niet mogelijk om de NKH live bij te wonen. Het is een waardige herdenking, dus we willen je vragen om niet te zwaaien naar de camera’s. 

Hoe kan ik de Nationale Kinderherdenking steunen?

Om de Nationale Kinderherdenking mogelijk te maken, is onder andere hulp van sponsors en partners nodig. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NKH te ondersteunen, hierover lees je meer op deze pagina

Waar kan de pers zich aanmelden?

Pers kan zich aanmelden bij pers@nationalekinderherdenking.nl.

 

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op. Je kunt ons telefonisch bereiken op 070 416 24 00 of gebruikmaken van het contactformulier.