arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars

Top 5 veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen over de Nationale Kinderherdenking op 4 mei. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Kan ik gebruik maken van de parkeergarage van Madurodam?

Je kunt gratis gebruik maken van de parkeergarage van Madurodam. Uitrijden kan tot een uur na afsluiting van het programma. Bekijk hier het volledige programma [LINK BEZOEK NATIONALE KINDERHERDENKING].

In verband met de verwachte opkomst kunnen we niet voor iedereen een parkeerplaats garanderen. Het is ook mogelijk om te parkeren in de parkeergarage van het Malieveld en met tram 9 naar Madurodam te komen. Met de tram ben je binnen 10 minuten in Madurodam.

Waar kunnen wij parkeren?

Madurodam heeft een parkeerterrein, echter kan het erg druk zijn. 4 mei valt dit jaar midden in de meivakantie en het parkeerterrein is voor alle parkgasten beschikbaar.

Ons advies is om, indien mogelijk, met openbaar vervoer of de fiets te komen. Er zijn in de omgeving ook uitwijkmogelijkheden, zowel betaald als gratis. Ook is het mogelijk om bij het Malieveld te parkeren en dan de tram te nemen naar Madurodam.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Voor de Nationale Kinderherdenking verzamelen we om 19:00 uur op het voorplein van Madurodam. Om 19:30 uur starten de optredens voor en door kinderen.

Is Madurodam open tijdens de Nationale Kinderherdenking?

In verband met de voorbereidingen voor de kinderherdenking sluit Madurodam op 4 mei eerder. Het park is tot 17:00 uur open voor betalende bezoekers.
Kom je eerder naar Madurodam om de Nationale Kinderherdenking te bezoeken? Dan kan je in het park bijven tot 19:00 uur. Daarna begint de herdenking.

Vanaf hoe laat mogen we gratis een bezoek brengen aan Madurodam?

De gratis tickets van de Nationale Kinderherdenking zijn geldig vanaf 15.00 uur. De registratiebalie is van 15:00 tot 17:30 uur geopend. Na 17:30 uur kunt u zich nog aanmelden bij de receptie van het park.

Is er eten beschikbaar?

De twee restaurants in het park hebben hun standaardassortiment tegen betaling beschikbaar. Hier kunt u dus broodjes, soepen, salades en diverse warme maaltijden bestellen.

Hoe lang duurt de Nationale Kinderherdenking?

U bent vrij het park te bezoeken vanaf 15:00 uur. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke herdenking pas na zeven uur begint. Jonge kinderen kunnen moeite hebben met zo’n lange dag.

Tussen 18.30 en 19.00 uur vragen wij iedereen die zich heeft aangemeld om naar het voorplein te gaan. Vanaf 19.00 uur komt de reservering namelijk te vervallen en stellen we de open plekken beschikbaar aan bezoekers die komen aanlopen.

 

Het inhoudelijke programma duurt van 19.15 tot 20.05 uur. Hierna kunnen de kinderen het defilé lopen. Dit is niet verplicht. Het defilé zal rond 20.30 uur afgelopen zijn. Gezien de grote hoeveelheid aanwezige kinderen die meelopen vragen wij uw begrip voor het eventueel uitlopen van het defilé.

Is de Nationale Kinderherdenking rolstoeltoegankelijk?

Ja, de Nationale Kinderherdenking is toegankelijk voor iemand in een rolstoel. Dat geldt ook voor het kinderdefilé.

Geldt er een dresscode voor de Nationale Kinderherdenking?

Nee, er geldt geen dresscode voor bezoekers van de Nationale Kinderherdenking. De kinderen die een rol spelen tijdens de herdenking dragen wel witte kleding. Wit is de kleur van de vrede. We waarderen het als de bezoekers ook in het wit gekleed gaan of een witte accessoire dragen.

Mag ik filmen of fotograferen tijdens de herdenking?

Ja, het is toegestaan om foto- en filmopnames te maken tijdens de Nationale Kinderherdenking. Voor media hebben we zelfs een aparte plek gereserveerd tijdens de herdenking. Voor accreditatie kun je je aanmelden via pers@madurodam.nl o.v.v. Nationale Kinderherdenking 2018.