arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
Max van Trommel

Hart van Nederland

Het verhaal van Max van Trommel
Max van Trommel (90) was acht toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Een kind nog, maar hij moest meteen groot en dapper zijn. Zijn vader vluchtte naar Engeland toen hij werd opgeroepen. Max was tien toen hij zijn vierjarige zusje naar een onderduikadres moest brengen. En ook zijn broertje moest hij achterlaten bij een boerderij.
Logo Hart van Nederland

Het verhaal van Max van Trommel werd op dinsdag 4 april in een toneeluitvoering door kinderen van basisschool IKC Maassluis opgevoerd tijdens Verhalendag. De Verhalendag is jaarlijks het startsein van alle educatieve projecten in de opmaat naar de Nationale Kinderherdenking 4 mei. Kinderen uit het hele land gaan vanaf dat moment aan de slag met herdenken. Meer over deze editie van Verhalendag 2023 lees je hier. 

Hart van Nederland was erbij en maakte een reportage over het verhaal van Max.