arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Veelgestelde vragen

Nationale Kinderherdenking 2022
Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen aan de Nationale Kinderherdenking en de bijhorende antwoorden.

Hoe meld ik mij aan om aanwezig te zijn bij de NKH?

Via www.nationalekinderherdenking.nl kun je je online aanmelden. Via de knop "meld je nu aan" ontvang je online tickets waarmee je op 4 mei polsbandjes kunt ophalen bij de registratiebalie.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden voor de NKH?

Aanmelden kan op basis van beschikbaarheid t/m uiterlijk woensdag 4 mei 12.00 uur. Er zijn echter een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol=vol.

Welke verschillende vakken zijn er?

Het 'Kids only vak' grenst direct aan het podium. Hierin plaatsen we enkel kinderen t/m 14 jaar. In het 'familievak' staan zowel volwassenen als kinderen. Op de publiekstribune is ruimte voor een beperkt aantal rolstoelen. Per rolstoelplaats is ruimte voor 1 begeleider. 

Ik heb mijn kind aangemeld voor het 'Kids only vak', kan ik dit nog omboeken?

Kinderen met een 'Kids only' polsbandje mogen ook bij hun begeleiders in het 'familievak' gaan staan. Omboeken is niet nodig. 

Kan ik mijn kind aanmelden om mee te doen aan het programma van de Nationale Kinderherdenking?

Het is niet mogelijk om je kind aan te melden om mee te doen. Het programma is reeds ingevuld. 

Vanaf hoelaat mogen wij met onze NKH tickets gratis Madurodam bezoeken?

De gratis tickets van de Nationale Kinderherdenking zijn geldig vanaf 16.00 uur. De registratiebalie is van 15:30 tot 19:00 uur geopend. 

Is Madurodam gewoon geopend op 4 mei?

In verband met de voorbereidingen voor de kinderherdenking sluit Madurodam op 4 mei eerder. Het park is tot 17:00 uur open voor reguliere betalende bezoekers. Kom je eerder naar Madurodam om de Nationale Kinderherdenking te bezoeken? Dan kan je met je NKH polsbandje in het park blijven tot 19:00 uur. Daarna begint de herdenking.

Hoelaat moeten wij 4 mei aanwezig zijn?

Voor de Nationale Kinderherdenking verzamelen we om 19:00 uur op het voorplein van Madurodam. Om 19:15 uur starten de optredens voor en door kinderen.

Kunnen wij 4 mei eten bij Madurodam?

Ja, je kunt eten kopen voorafgaand aan de Nationale Kinderherdenking. De restaurants van Madurodam zijn open tot 18.30 uur. De toegang tot het park is gratis; de horeca is op eigen kosten. 

Kan ik gebruikmaken van de parkeergarage van Madurodam?

Vanaf 20.00 uur zal de hefboom van de parkeerplaats van Madurodam openstaan, zodat je gratis uit kunt rijden.

In verband met de verwachte opkomst kunnen we niet voor iedereen een parkeerplaats garanderen. Het is ook mogelijk om te parkeren in de parkeergarage van het Malieveld en met tram 9 naar Madurodam te komen. Met de tram ben je binnen 10 minuten in Madurodam.

Waar kunnen wij parkeren?

Madurodam heeft een parkeerterrein, echter kan het erg druk zijn. 4 mei valt dit jaar midden in de meivakantie en het parkeerterrein is voor alle parkgasten beschikbaar.

Ons advies is om, indien mogelijk, met openbaar vervoer of de fiets te komen. Er zijn in de omgeving ook uitwijkmogelijkheden, zowel betaald als gratis. Ook is het mogelijk om bij het Malieveld te parkeren en dan de tram te nemen naar Madurodam.

Is de NKH rolstoeltoegankelijk?

Ja, de Nationale Kinderherdenking is toegankelijk voor iemand in een rolstoel. Dat geldt ook voor het defilé en eerbetoon in het Park. Madurodam is uitgerust met alle faciliteiten voor minder validen als Miva toiletten en dergelijke. Bij het aanmelden kun je aangeven dat je gebruik wilt maken van een rolstoelplek. Per rolstoelplek is ruimte voor 1 begeleider. 

Wordt de NKH gefilmd?

De NKH wordt gefilmd en er worden foto's gemaakt die voor publicitaire doeleinden kunnen worden gebruikt. Indien je niet in beeld wilt komen dan is het helaas niet mogelijk om de NKH live bij te wonen. Het is een echte waardige herdenking, dus we willen je vragen om niet te zwaaien naar de camera’s. 

Waar kan Pers zich aanmelden?

Pers kan zich aanmelden bij Pers@nationalekinderherdenking.nl

Overige vragen m.b.t. Nationale Kinderherdenking

Heb je vragen of opmerkingen over de Nationale Kinderherdenking 4 mei? Neem contact met ons op via +31 70 41 624 00 of info@nationalekinderherdenking.nl of vul het contactformulier in via https://www.nationalekinderherdenking.nl/contact.