arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Nationale Kinderherdenking 2023

Op donderdag 4 mei 2023 staan duizenden kinderen tijdens de Nationale Kinderherdenking in Madurodam voor de achtste keer stil bij het feit dat 'het misschien niet hun oorlog was, maar wel hun vrijheid'. Een unieke herdenking speciaal voor, door en met kinderen. Bekijk hieronder de korte terugblik op de NKH 2022.

De Nationale Kinderherdenking op 4 mei is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste nationale herdenkingen in Nederland. Een bijzondere herdenking omdat deze speciaal voor, door en met kinderen wordt georganiseerd. Vanaf de voorbereiding tot en met de uitvoering spelen zij, ongeacht hun culturele en religieuze achtergrond, de hoofdrol. Hierdoor sluit de herdenking helemaal aan bij hun belevingswereld en heeft de boodschap impact: in Nederland leven wij in vrijheid dankzij de offers van anderen.

De NKH is een interactieve herdenking voor, door en met alle kinderen van 8 tot 14 jaar in Nederland. De NKH geeft kinderen de mogelijkheid om op hun eigen manier te herdenken en stil te staan bij het belang van herdenken en vrijheid. 

Blijven herdenken

Met dat doel organiseren wij elk jaar de Nationale Kinderherdenking 4 mei. Dat is niet mogelijk zonder de hulp van sponsors en partners. Lees meer over de mogelijkheden om de NKH te ondersteunen.

NHK 2022 in beeld
Bekijk de foto's van de Nationale Kinderherdenking 2022.