arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Nationale Kinderherdenking 2021

Oorlog gaat over groot. Grote conflicten, enorme aantallen slachtoffers en blijvende impact op het leven van iedereen die ermee te maken heeft. Maar de omvang van oorlog is in al die grootsheid niet te bevatten. Het zijn de kleine verhalen die oorlog tastbaar maken. Deze verhalen staan centraal tijdens de Nationale Kinderherdenking 4 mei in Madurodam. 

Dit jaar werd de Nationale Kinderherdenking 4 mei voor de zesde keer georganiseerd. Door de coronamaatregelen was de Nationale Kinderherdenking in 2021 een online evenement. Het bestond uit 3 onderdelen.

  • Verdiepend programma in aanloop naar de Nationale Kinderherdenking 4 mei
    In de weken vóór de Nationale Kinderherdenking 4 mei werd een verdiepend, educatief programma georganiseerd. Het bestond uit 5 deelprojecten. Lees meer over de deelprojecten.
  • Digitaal videolespakket
    In aanloop naar de Nationale Kinderherdenking 4 mei is het digitale lespakket 'Verhalen in beeld' gratis beschikbaar gesteld. Het lespakket bestaat uit 7 video's met indrukwekkende oorlogsverhalen en is bedoeld als gespreksstarter voor alle basisschoolleerlingen en hun docenten. Bekijk het lespakket.
  • Nationale Kinderherdenking 4 mei in Madurodam én online
    De Nationale Kinderherdenking is dit jaar een online evenement dat via deze website en Omroep West uitgezonden wordt. Ook konden kinderen meedoen via Instagram @nationalekinderherdenking4mei