arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
Op dinsdag 9 april treedt pianist en componist Christian Gilissen (13 jaar) op tijdens de Verhalendag 2024. Hij begon al met pianospelen toen hij drie was. Vorig jaar won hij maar liefst vijf internationale muziekprijzen en inmiddels zit hij op het conservatorium in Amsterdam.
Christian_uitsnede

Christian componeerde op zijn negende al zijn eerste compositie: Sonatine No.1 Op.1. Hij gaf in 2023 zestig vrijwillige concerten in zorgcentra over heel Nederland en België. Hij heeft meerdere benefietconcerten gegeven, waarvan een in de Laurenskerk van Rotterdam in aanwezigheid van burgemeester Aboutaleb. Nu doet Christian benefietconcerten voor het onderzoek naar dementie. Ook geeft hij benefietconcerten om geld in te verzamelen voor een elektrische rolstoelfiets voor een zorgcentrum in België. Christian opent de Verhalendag met een klassiek muziekstuk. Samen met Emma Kok brengt hij het lied Imagine van John Lennon ten gehore. 

De Verhalendag is het startsein voor alle educatieve projecten in aanloop naar de Nationale Kinderherdenking 4 mei.