arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
.

Geef een vrijheidsbloem en doe mee met het allergrootste eerbetoon van kinderen

Hoe herdenk je op 4 mei met kinderen op een passende manier? Dit is een vraag waar veel (thuis)docenten en ouders mee zitten. Je wilt ze meenemen in het onderwerp vrijheid en welke offers daarvoor gebracht zijn.

Meedoen voor ouders en kinderen

Voor ouders met kinderen die gewoon graag even stilstaan op 4 mei was het mogelijk om een gratis vrijheidsbloem te geven.

Op de plek waar normaal gesproken ieder jaar duizenden kinderen met hun ouders samenkomen tijdens de Nationale Kinderherdenking 4 mei, creëren we dit jaar het allergrootste eerbetoon, van kinderen, voor Nederland. We maken dit jaar ruimte in Madurodam voor duizenden, of - hopelijk - misschien wel tien- of honderdduizenden bloemen. Bloemen die bij het vrolijkste oorlogsmonument ter wereld de Nederlandse driekleur vormen.

Jouw vrijheidswens

Geef je een bloem? Dan mag je ook je persoonlijke vrijheidswens achterlaten. Dit kan tot 4 mei om 19:30 uur.
Hij is hier terug te vinden en zoeken.

Ook verspreiden we al deze wensen over Nederland op 5 mei, onze Nationale Bevrijdingsdag. Zo geven we de vrijheid van kinderen uit Nederland, door aan andere generaties in Nederland. En bieden we een stukje hoop voor de toekomst. Meedoen aan het allergrootste eerbetoon van kinderen is gratis. Het enige dat je hoeft te doen is je aanmelden voor een bloem en een vrijheidswens opgeven.

 

  • .
  • luca
  • .
  • .
  • luca
  • .

Meedoen voor docenten en klassen

Voor thuisdocenten bieden we gratis lespakketten aan vanuit diverse invalshoeken over thema’s als vrijheid en herdenken. Deze lespakketten en bijbehorende projecten monden op 4 mei uit in het allergrootste eerbetoon van kinderen, voor Nederland. Meer informatie over deze lespakketten vind je hieronder.

Kijk hier live mee naar de uitzending om 19:40 uur