arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
Nationale Kinderherdenking 2020 5

Challenge: wat doe jij voor vrijheid?

Vrijheid maak je met elkaar. Vrijheid geef je door. Daarom bedachten verschillende kinderen allemaal een challenge die iets bijdraagt aan de vrijheid van een ander. Bekijk de video en doe ook mee!

Waarom de challenges?

Op 4 mei herdenken we. We herdenken een oorlog uit ons verleden. Waarom ons verleden, want kinderen van nu waren er toch niet bij? Omdat het een herinnering is van ons allemaal. Het is ons erfgoed. Een spoor uit het verleden wat we niet kwijt willen raken, maar waar we van willen leren, zodat het nooit meer gebeurt.

Een groep van 25 kinderen heeft zaterdag 27 april een dag geleerd, nagedacht en gefilosofeerd over vrijheid. Wat is er nou precies gebeurd? Wat is vrijheid eigenlijk? Wat hebben we aan onze grondrechten? Hoe vrij zijn we eigenlijk en hoe vrij voelen we ons?

Doe ook mee!

De kinderen kwamen erachter dat vrijheid iets is waar je ook aan kunt bijdragen. Je kunt een ander helpen om zich vrijer te voelen. Daarom hebben we allemaal een challenge bedacht die iets bijdraagt aan de vrijheid van een ander. Bekijk de video met de challenges, doe mee en deel het op Instagram met de tag @nationalekinderherdenking4mei!