arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
Kinderen voor Kinderen

‘Twee minuten stilte’

‘Kinderen voor Kinderen’ brengt herdenkingslied uit
‘Kinderen voor Kinderen’ heeft in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het Metropole Orkest het nummer ‘Twee minuten stilte’ uitgebracht. Op 4 mei treedt het koor voor het eerst met het nummer op tijdens de Nationale Kinderherdenking in Madurodam.
Kinderen voor Kinderen logo

'Twee Minuten Stilte’ legt op een begrijpelijke manier uit waarom we op 4 mei twee minuten stil zijn en waarom het belangrijk is om te herdenken. Het maakt een beladen onderwerp bespreekbaar en draagt bij aan het besef dat vrijheid niet iets is dat je voor lief kunt nemen.

Luister ‘Twee Minuten Stilte’

Sinds 1980 brengt ‘Kinderen voor Kinderen’ elk jaar een nieuw album uit met vrolijke, serieuze, verdrietige en brutale liedjes. Op deze manier maakt ‘Kinderen voor Kinderen' maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar. In de afgelopen 43 jaar zijn veel thema’s de revue gepasseerd, maar nog niet eerder is er een lied uitgebracht over de herdenking op 4 mei en de bevrijding op 5 mei.

Bekijk hieronder ook de videoclip van ‘Twee Minuten Stilte’ waarin verschillende monumenten centraal staan die ons eraan herinneren waarom we op 4 en 5 mei stil staan bij onze vrijheid.

Foto 'Kinderen voor Kinderen': BNNVARA