arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Nationaal kinderherdenkingskoor

Zingen verbindt én is voor iedereen toegankelijk. Daarom wordt voor de Nationale Kinderherdenking 4 mei jaarlijks een herdenkingskoor samengesteld. Het bestaat uit kinderen uit groep 5, 6 en 7 van verschillende basisscholen uit het hele land.

Muziekles op scholen

In aanloop naar de Nationale Kinderherdenking 4 mei krijgen zo'n 300 kinderen van 11 basisscholen door heel Nederland muziekles van vakdocenten. Met elkaar studeren ze het Wilhelnus en het nieuwe herdenkingslied in, geschreven door Eric van Tijn. Doel van dit muziekproject is thema’s als ‘herdenken’ en ‘leven in vrijheid’ toegankelijk maken via muziek. En de verbondenheid tussen kinderen van diverse culturele achtergronden stimuleren. Op 4 mei wordt het koor live uitgezonden, ondersteund door vooraf opgenomen filmpjes.

 

  • nationaal kinderherdenkingskoor
  • nationaal kinderherdenkingskoor
  • nationaal kinderherdenkingskoor
  • nationaal kinderherdenkingskoor
  • nationaal kinderherdenkingskoor
  • nationaal kinderherdenkingskoor
Het nationaal kinderherdenkingskoor tijdens de Nationale Kinderherdenking 2018

Samenwerking met partners

Het programma voor scholen wordt gemaakt door Merel van Geest, projectleider van klassieke muziekprojecten, zangeres en initiatiefnemer van de Stichting Haagse Passie. Het educatieve programma bestaat uit een lespakket over herdenken en vrijheid. Het muzikale deel dat wordt verzorgd door een muzikaal docent in combinatie met een toneeldocent van de Stichting Haagse Passie. Zij bezoeken scholen om kinderen de muziek aan te leren en inhoudelijk te verdiepen op het onderwerp en de tekst van de muziek.