arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars

Nationaal kinderherdenkingskoor

Zingen verbindt én is voor iedereen toegankelijk. Zo'n 600 kinderen uit groep 5, 6 en 7 van verschillende basisscholen uit het hele land krijgen – ter voorbereiding op 4 mei - tien educatieve muzieklessen van professionele, jonge muziek- en koordocenten. Zij vormen uiteindelijk samen één koor dat wordt aangevuld met enkele kinderkoren uit verschillende regio’s.

Doelstelling

Doel van dit muziekproject is het toegankelijk maken van thema’s als ‘herdenken’ en ‘leven in vrijheid’, via muziek als verbondenheid tussen kinderen van diverse culturele achtergronden stimuleren. We benaderen dirigenten van jeugdkoren uit het hele land, nadrukkelijk ook van buiten de Randstad, door gebruik te maken van het bestaande lespakket inclusief de muziekstukken.

Elk jaar brengen we andere liederen ten gehore. Het lesprogramma voor scholen wordt gemaakt door Daniëlle van Lieshout, artistiek directeur van de Academy of Vocal Arts (ACVA). Het programma bestaat uit twee delen: het muzikale deel dat wordt verzorgd door een docent van de ACVA, en het lespakket dat door de groepsleerkracht wordt aangeboden. De deelnemende scholen ontvangen het educatieve pakket met informatie over de lessen in de klas, de aanpak en de doelstellingen. Uiteraard inclusief bladmuziek, teksten en luister- en kijkvoorbeelden om mee te werken. Tijdens de Nationale Kinderherdenking 4 mei komen alle koordeelnemers samen, om op het podium  voor het eerst samen als grote groep te zingen en het grote herdenkingskoor te vormen.

 

  • nationaal kinderherdenkingskoor
  • nationaal kinderherdenkingskoor
  • nationaal kinderherdenkingskoor
  • nationaal kinderherdenkingskoor
  • nationaal kinderherdenkingskoor
  • nationaal kinderherdenkingskoor
Het nationaal kinderherdenkingskoor tijdens de Nationale Kinderherdenking 208

Samenwerking met projectpartners

De organisatie van het Nationale Kinderherdenkingskoor verloopt in samenwerking met projectpartners LUSTR en Academy of Vocal Arts.