arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
Samen werken aan eerbetoon

Samen werken aan eerbetoon

Een nieuwe vorm van eerbetoon bedenken en uitvoeren. Dát is het project ‘Samen werken aan eerbetoon’ in een notendop. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de organisatie Art-S-Cool en Scouting Nederland.

Kransen leggen is de meest gangbare vorm van eerbetoon. Maar waarom eigenlijk? En kan dat ook anders? Wij denken van wel! Daarom slaan we voor het project ‘Samen werken aan eerbetoon’ de handen ineen met Scouting Nederland en Art-S-Cool, een kunstenaarscollectief uit Den Haag. In aanloop naar 4 mei verzorgen zij verschillende workshops voor kinderen. Het doel is een nieuw eerbetoon voor de Nationale Kinderherdenking 4 mei bedenken én uitvoeren. De workshops worden onder meer in de Haagse krachtwijken gegeven, zoals de Schilderswijk. 

Workshops van Art-S-Cool. Foto's door: Ilona Noworacka

Jury kiest nieuw eerbetoon

Op 3 april besloot een jury welke vorm van eerbetoon uitgevoerd wordt tijdens de Nationale Kinderherdenking 4 mei. Nu zijn zo’n 100 kinderen door heel Nederland aan het werk om het eerbetoon voor te bereiden voor de herdenking van 2021. Op 4 mei voeren ze het eerbetoon uit. Alvast een tipje van de sluier: middenin Madurodam komt een grote vogel en kinderen dragen hier zelfgemaakte vogels naartoe. Het eerbetoon wordt een symbolische handeling door een kleine groep kinderen en een kind draagt een zelfgeschreven gedicht over oorlog en vrede voor.

Meer weten over dit project? Bekijk de lesverslagen op de website van Art-S-Cool.