arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
Vrijheidslint

Draag jij dit jaar het Vrijheidslint?

Op donderdag 4 mei wordt voor de achtste keer de Nationale Kinderherdenking in Madurodam georganiseerd. Een herdenking voor, door en met kinderen. Een heel belangrijk onderdeel van de NKH is het binnendragen van het Vrijheidslint. 

Update: we hebben inmiddels voldoende aanmeldingen gekregen en je kunt je hier dus niet meer voor aanmelden. 

Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend. Nog elke dag worden kinderen ergens op de wereld slachtoffer van oorlogsgeweld en onderdrukking. Je leest en hoort vast wel de verhalen over de oorlog in Oekraïne, maar er zijn helaas nog veel meer landen waar kinderen niet in vrijheid kunnen opgroeien. Waar ze elke dag bang zijn en niet op straat kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes. 

Om onze vrijheid te symboliseren dragen kinderen op donderdagavond 4 mei het Vrijheidslint naar binnen. We zoeken hiervoor 50 kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar.

Om mee te kunnen doen, is het belangrijk dat je woensdagmiddag 3 mei (14.30 - 17.00 uur) en donderdagmiddag en -avond 4 mei (14.30 - 20.30 uur) beschikbaar bent. Vertel thuis dus wel dat je hieraan mee wilt doen.

  • Lintdragers 2022
  • Lintdragers 2022
Samen geven we vrijheid door.

Opnames

Tijdens de NKH worden foto’s/filmpjes/tv-registraties gemaakt die door de Nationale Kinderherdenking en media gebruikt kunnen worden in alle communicatie-uitingen. Als u niet wilt dat uw kind herkenbaar in beeld komt, dan is deelname helaas niet mogelijk.