arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
Vrijheidslint

Draag jij dit jaar het Vrijheidslint?

We zoeken 50 jongeren
Op zaterdag 4 mei wordt voor de negende keer de Nationale Kinderherdenking in Madurodam georganiseerd. Een herdenking voor, door en met kinderen. Een heel belangrijk onderdeel van de NKH is het binnendragen van het Vrijheidslint. 

Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend. Nog elke dag worden kinderen ergens op de wereld slachtoffer van oorlogsgeweld en onderdrukking. Je leest en hoort vast wel de verhalen over de oorlog in Oekraïne en Gaza, maar er zijn helaas nog veel meer landen waar kinderen niet in vrijheid kunnen opgroeien. Waar ze elke dag bang zijn en niet op straat kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Om onze vrijheid te symboliseren zoeken we 50 kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar die mee  willen helpen bij de Nationale Kinderherdenking 4 mei. 

Wat ga je doen?

  • Je helpt met het dragen van het Vrijheidslint tijdens de opening van de Nationale Kinderherdenking 4 mei.
  • Je zingt samen met het publiek het Wilhelmus (eerste couplet).
  • Je zingt samen met het publiek het laatste refrein van het lied Imagine (van John Lennon).
  • Je loopt mee met het eerbetoon waarbij bloemen worden gelegd bij het monument in het Park.

Je maakt een belangrijke herdenking mee vanaf een unieke plek: op het podium!

Belangrijke informatie

Om mee te kunnen doen, is het belangrijk dat je vrijdagmiddag 3 mei bij de eerste repetitie (12.45 - 15.30 uur) en zaterdagmiddag en -avond 4 mei bij de tweede repetitie en de uitvoering (13.45 - 20.15 uur) beschikbaar bent. Vertel thuis dat je hieraan mee wilt doen en laat je ouders ook weten dat van de NKH opnames worden gemaakt die beschikbaar worden gesteld aan de media (film en foto's). 

  • Lintdragers 2022
  • Lintdragers 2022
Samen geven we vrijheid door.

Opnames

Tijdens de NKH worden foto’s/filmpjes/tv-registraties gemaakt die door de Nationale Kinderherdenking en media gebruikt kunnen worden in alle communicatie-uitingen. Als u niet wilt dat uw kind herkenbaar in beeld komt, dan is deelname helaas niet mogelijk.