arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
Gepubliceerd op 14 november 2019

Burgemeester van Madurodam benoemd tot Vrijheidsambassadeurs

Madurodam’s (oud-) burgemeesters Büsra (16 jaar) en Ties (17 jaar) zijn benoemd tot Vrijheidsambassadeurs van Den Haag. Samen met enkele samen met andere Haagse prominenten , onder wie Leila Prnjavorac (presentator en Hagenaar van 2017) en Joop Buyt (verslaggever Omroep West), maken zij zich hard voor het doorgeven van onze 75 jaar vrijheid. Büsra en Ties zijn vanwege hun belangrijke rol als burgemeester binnen Madurodam’s college van burgemeester en wethouders tijdens de Nationale Kinderherdenking 4 mei bij Madurodam voorgedragen voor deze eervolle functie.

“Vrijheid is voor mij iets doen voor een ander. Respect hebben voor elkaar zodat je uiteindelijk op grote schaal, oorlog voorkomt.” Ties Brink

Door heel Nederland staat het jaar 2020 in het teken van 75 jaar vrijheid. Ook Den Haag pakt uit met tal van evenementen en herdenkingen. De gemeente heeft nu verschillende Vrijheidsambassadeurs aangesteld om de verhalen achter onze vrijheid door te vertellen aan toekomstige generaties en hen mee te geven dat leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is. Een missie van waaruit in 2016 ook de Nationale Kinderherdenking 4 mei is ontstaan. 

“Vrijheid is jezelf kunnen zijn zonder daarin beperkt te worden” Büsra Celik

Geef zelf ook de vrijheid door

Door onder meer hun eigen verhaal over vrijheid te delen tijdens deze kinderherdenking proberen de (oud-)burgemeesters van Madurodam zoveel mogelijk jongeren te betrekken bij de viering van 75 jaar vrijheid. Ook inwoners van Den Haag kunnen zich aansluiten bij de Vrijheidsambassadeurs Ties en Büsra. Door hun eigen vrijheidsverhalen te delen.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van gemeente Den Haag. Aanmelden kan tot en met 24 november.

Kom ook naar de Nationale Kinderherdenking op 4 mei 2020
Op 4 mei  vindt de Nationale Kinderherdenking voor de vijfde keer plaats bij Madurodam. Deze herdenking, die binnen 4 jaar uitgroeide tot de derde grootste herdenking van Nederland, laat kinderen op hun eigen manier stilstaan bij het feit dat we in Nederland leven door de offers van anderen. Door hen op een laagdrempelige manier en in hun eigen taal aan te spreken, leren zij wat het belang van leven in vrijheid is. Kinderen hebben tijdens deze herdenking de hoofdrol en worden actief betrokken in de aanloop naar deze herdenking.
 

Wil je meer weten over het college van B&W, klik dan hier.

Kijk hier live mee naar de uitzending om 19:40 uur