arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Taptoe-blazer Johan oefent in de vuurtoren van Madurodam

Hij is met zijn 11 jaar de allerjongste Taptoe-blazer ooit. Johan oefende deze week in de vuurtoren van Madurodam zodat hij er zaterdag bij de Nationale Kinderherdenking 4 mei helemaal klaar voor is.

De Taptoe wordt gespeeld op 4 mei voorafgaand aan de twee minuten stilte, niet alleen in Amsterdam bij de Nationale Dodenherdenking maar ook in Madurodam bij de Nationale Kinderherdenking. De NKH krijgt hiervoor een speciale vergunning van het ministerie van Defensie omdat de Taptoe eigenlijk alleen gespeeld mag worden door een trompettist van een militair orkest.

De aanduiding Taptoe is gebaseerd op het commando ‘Tap toe!’ dat vroeger in kazernes werd gebruikt om het einde van de dag aan te kondigen.

  • Johan Taptoe
  • Johan Taptoe
Het is best hoog in de vuurtoren van Madurodam