arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Kinderreporters NKH op bezoek bij Mark Rutte

Waarom is herdenken zo belangrijk? Dat vroegen de twee kinderreporters Adit en Isabella namens de Nationale Kinderherdenking aan (demissionair) minister-president Mark Rutte. Ze gingen bij hem op bezoek in het Torentje in Den Haag.
Vragen stellen aan Rutte

Mark Rutte vertelde Adit en Isabella dat hij het heel mooi vindt dat er een Nationale Kinderherdenking is. En ook waarom herdenken zo belangrijk is: “Ik vind het superbelangrijk om te herdenken. Wat er toen gebeurd is, was zo heftig en dat heeft zoveel invloed gehad op ons allemaal. Dat mogen we nooit vergeten.”

Toen ze toch in het Torentje waren, konden ze natuurlijk meteen van de gelegenheid gebruikmaken om even in de stoel van de premier te gaan zitten. Net zoals Mark Rutte deed toen hij op bezoek was bij de Amerikaanse president in de Oval Office. Een bijzondere dag voor Adit en Isabella.

  • Op de stoel van de premier
  • Op de stoel van de premier
Adit op de stoel van de premier
  • Op bezoek bij Rutte
  • Op bezoek bij Rutte
Mark Rutte vindt de Nationale Kinderherdenking heel belangrijk