arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

Partners en sponsoren

Voor de Nationale Kinderherdenking werkt de Stichting Nationale Kinderherdenking samen met verschillende grote partners. Met elkaar maken we de herdenking mogelijk. In onderstaande video bedanken we alle partners. Daaronder vind je alle partners op een rij.

Wil jij een bijdrage leveren aan de Nationale Kinderherdenking? Neem dan contact op met Dorien Korsten via dkorsten@madurodam.nl of 06-20598058.

 

Een van de grootste sponsors van de Nationale Kinderherdenking is het vfonds. De reden waarom het vfonds de Nationale Kinderherdenking enorm belangrijk vindt, beschrijven zij als volgt: “De Nationale Kinderherdenking laat onze jeugd op een indrukwekkende manier het verleden met het heden koppelen zodat ze zelf ontdekken hoe belangrijk vrede en vrijheid zijn. En nog belangrijker wat ze er zelf aan kunnen doen. Daarom steunt het vfonds deze herdenking. Investeren in vrede en vrijheid. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Ook Madurodam is een partner door het park beschikbaar te stellen, gratis toegang te verlenen én de herdenking te organiseren. Waarom Madurodam dit doet is logisch: Madurodam is het vrolijkste oorlogsmonument van Nederland. Het doorgeven van het verhaal aan kinderen over bevochten vrijheid en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, vinden zij heel erg belangrijk.

Sinds 2016 is LUSTR inhoudelijk sparringpartner voor de Nationale Kinderherdenking. Het cultureel organisatiebureau voert de productie van de herdenking uit.

Fonds 1818 steunt de traditie van de Nationale Kinderherdenking: “Het is prachtig om te zien hoe kinderen de betekenis van vrijheid op hun eigen manier tot uitdrukking brengen.”

Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen. De Kindercorrespondent werkt graag samen met Madurodam en anderen om de stem van de jeugd te laten horen en ze in hun eigen taal te laten herdenken.

Het programma voor scholen wordt gemaakt door Merel van Geest, projectleider van klassieke muziekprojecten, zangeres en initiatiefnemer van de Stichting Haagse Passie. Het educatieve programma bestaat uit een lespakket over herdenken en vrijheid.

Voor het project 'Samenwerken aan eerbetoon' werken we samen met Art-S-Cool. Dit is een kunstenaarscollectief dat kunstactiviteiten ontwikkelt en verzorgt. Zij werken met kinderen op scholen en in hun vrije tijd aan kunstprojecten.

Madurodam Kinderfonds vindt de Nationale Kinderherdenking van belang zodat kinderen zich beseffen dat vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. Je moet je inzetten om die vrijheid te behouden. “Vrijheid om te geloven wat je wilt, te zeggen wat je wilt en te zijn wie je wilt.” - uitspraak Willem van Oranje.

Het Steunfonds Nederlands Lyceum wil de Kinderherdenking graag steunen omdat het educatieve karakter goed past bij de eigen doelstellingen. Bovendien heeft George Maduro op het Nederlands Lyceum gezeten.

Zo’n 200 (jonge) scouts van Scouting Nederland helpen (digitaal) mee tijdens de Nationale Kinderherdenking. Hiermee tonen ze hun maatschappelijke betrokkenheid, bovendien dragen ze met hun betrokkenheid uit dat het belangrijk is om respectvol met het verleden om te gaan.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur en geeft subsidies aan culturele initiatieven in het hele land, waaronder ook aan de Nationale Kinderherdenking. “Het is mooi om te zien dat kinderen op een kunstzinnige manier betrokken worden en op zoek gaan naar hoe zij 4 mei willen herdenken en vrijheid ervaren. Zo houd je het immaterieel erfgoed levend voor de toekomst”.

APM Terminals steunt de Nationale Kinderherdenking en de truien die de tijdens de herdenking worden gedragen, omdat het van belang is dat de toekomstige generatie volwassenen leert over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en dat Vrede niet vanzelfsprekend is. Door deze bewust wording kunnen zij in de toekomst mogelijk betere beslissingen maken en bijdragen aan een wereld van vrede en onderling respect. Benieuwd naar het hele verhaal? Kijk de video!

Al vanaf de allereerste editie van de Nationale Kinderherdenking ondersteunt de Sligro met voedsel en fruit zodat alle kinderen en crew te eten hebben op 4 mei. Een mooie traditie. "Wij doen dit omdat we herdenken in Nederland en het besef dat wij in vrijheid kunnen leven dankzij de offers van anderen heel belangrijk vinden en met name dat de jonge generatie hier een traditie in op bouwt".

Stichting Careduca Foundation steunt de Nationale Kinderherdenking omdat zij het enorm belangrijk vinden dat kansarme kinderen de mogelijkheid tot educatie krijgen. Herdenken en vieren van onze bevrijding is een maatschappelijk Nederlands thema waarbij alle kinderen van Nederlandse en/of allochtone afkomst de mogelijkheid moeten krijgen om kennis te vergaren. Kennis leidt tot een beter begrip, tot inleving in de medemens en in andere kinderen die uit oorlogssituaties komen en hier een leven in vrijheid willen opbouwen.

75 jaar vrijheid! De Nationale Kinderherdenking op 4 mei in Madurodam zorgt ervoor dat verleden en heden verbonden blijft met de toekomst die onze jeugd vertegenwoordigt. Opdat we niet vergeten! B2-Cleaning draagt graag een steentje bij aan dit prachtige initiatief. 

Voor de lespakketten werken we samen met LessonUp. Met de digitale lessen hoopt LessonUp dat de Nationale Kinderherdenking nóg meer leerlingen kan bereiken. Door samen te kijken en te luisteren naar de aangrijpende verhalen, en vervolgens na te praten met behulp van de interactieve lessen, wordt het lesmateriaal écht door de leerlingen beleefd.

MeyerBergman Erfgoed Groep zegt over de Nationale Kinderherdenking: "Hoe mooi is het dat in Nederland vrij herdacht mag en kan worden en dat we onze verhalen en herinneringen kunnen delen met de jongste generatie. De Nationale Kinderherdenking in Madurodam is een geweldig voorbeeld hoe de verhalen levend gehouden worden."

Schooltv.nl ondersteunt het initiatief van de Nationale Kinderherdenking van harte. Het is van groot belang om ook bij de jonge generatie bewustwording te creëren en te blijven herdenken.

Daarnaast leverden ook de volgende partijen een bijdrage aan de Nationale Kinderherdenking 4 mei:

  • Aegon
  • Gemeente Den Haag
  • NIBC

Onze dank gaat daarnaast uit naar diverse sponsoren en personen die niet met naam en toenaam genoemd willen worden.