arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp

'Vergeten helden' met George Maduro

In het drieluik Vergeten Helden vertelt presentator Jörgen Tjon de verhalen van heldhaftige strijders uit de voormalige Nederlandse koloniën. In de derde aflevering kom je meer te weten over George Maduro, een oorlogsheld die in verzet kwam tegen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Mannen en vrouwen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog met gevaar voor eigen leven aansloten bij het Nederlands verzet. Ze vochten samen met Nederlandse verzetsstrijders, saboteerden de nazi’s of brachten Joden in veiligheid. In drie afleveringen worden hun verhalen verteld. 

  • Aflevering 1 - Suriname - vrijdag 5 mei om 22.10 uur bij MAX op NPO 2
  • Aflevering 2 Nederlands-Indië – vrijdag 12 mei om 22.20 uur bij MAX op NPO 2
  • Aflevering 3 Nederlandse Antillen – vrijdag 19 mei om 22.20 uur bij MAX op NPO 2

In de derde en laatste aflevering over vergeten verzetshelden van de Tweede Wereldoorlog, gaat presentator Jörgen Tjon op zoek naar de verhalen van de oorlogsheld George Maduro, de scholier Johnny Mauricio en de leerling-verpleegster Elsa Graneveld. Alle drie afkomstig van het eiland Curaçao en alle drie wisten ze een bijdrage te leveren aan de bevrijding van Nederland. Jörgen reist naar de locaties waar de acties zich afspeelden, spreekt de nabestaanden en steekt zijn licht op bij erfgoedprofessional Dyonna Benett. Want waarom hebben de verzetsstrijders die overleefden haast nooit meer over hun daden gesproken?

Madurodam is een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan George Maduro. Het is daarmee een logische plek om de jaarlijkse Nationale Kinderherdenking te houden. 

George Maduro als reserveofficier der Nederlandse cavalerie vlak voor de Tweede Wereldoorlog.