arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars

Projecten in de spotlight

De Nationale Kinderherdenking is meer dan alleen de bijzondere bijeenkomst op 4 mei. Het bestaat uit een reeks van projecten in de periode van februari tot en met 4 mei. De bijeenkomst en de projecten worden georganiseerd door de Stichting Nationale Kinderherdenking 4 mei in samenspraak met de gemeente Den Haag en het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Bekijk hieronder de projecten.

Nog meer projecten

Naast de projecten Verhalendag, Aan de praat met veteranen en Nationaal Kinderherdenkingskoor organiseren we nog 2 projecten. Hieronder lees je er meer over.

Dansen in vrijheid

Dansen in vrijheid

Geïnspireerd door de indrukwekkende dansoptredens van jonge talenten van eerdere edities van de Nationale Kinderherdenking starten we in 2019 voor het eerst een dansproject voor basisscholieren. Bij dit educatieve project zijn 7 scholen betrokken. Onder begeleiding van dansdocenten van New Choreographic Design werken de deelnemende kinderen in 8 weken tijdens workshops aan een choreografie. Benieuwd? Bekijk de speciale pagina over dit project.

Kindertheater

Theater Na De Dam

In 2019 organiseren we voor de vierde keer een kleinschalig theaterproject. Het theaterstuk wordt uitgevoerd tijdens de Nationale Kinderherdenking 4 mei. Het is een mooi - en vooral voor kinderen in het publiek - toegankelijk onderdeel. We werken voor dit project samen met Theater na de Dam, de landelijke theatermanifestatie voor 4 mei. In de meivakantie werken de kinderen samen aan het stuk. De groep kent elkaar niet, spelen voor het eerst met elkaar, leren van elkaar en leren daardoor zichzelf ook beter kennen. De afgelopen jaren draaide het theaterstuk om het levensverhaal van George Maduro, oorlogsheld en naamgever van Madurodam, en een bewuste link naar de locatie. In 2019 is het thema van de voorstelling 75 jaar vrijheid.