arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars

Praktische informatie

Kom je naar de Nationale Kinderherdenking 4 mei? Op deze pagina vind je alle praktische informatie: van het programma tot de routebeschrijving en parkeergelegenheid. Voor vragen of opmerkingen kun je contact met ons opnemen.

Het programma

  • 19:00 uur - Verzamelen op George Maduroplein
  • 19:30  - 20:00 uur – Verschillende optredens voor en door kinderen
  • 20:00 uur - 2 minuten stilte
  • 20:02 uur - Kranslegging door burgemeester Madurodam en de locoburgemeester van Den Haag
  • 20:10 uur - Kinderdefilé dóór Madurodam
  • 21:00 uur - Einde programma

Let op! Paraplu's zijn niet toegestaan. 

Adres en route

De Nationale Kinderherdenking 4 mei vindt plaats op het voorplein van Madurodam.

George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag

Met het openbaar vervoer

Madurodam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zowel vanaf treinstation Den Haag Centraal als Den Haag Hollands Spoor. Je bent met de tram of bus binnen 10 minuten bij Madurodam. Plan je reis via www.9292ov.nl.

Met de auto

Kom je met de auto? Plan je route via Google Maps, gebruik je navigatiesysteem of volg onderstaande routebeschrijving.

Vanuit Den Haag centrum (A12, A4)
Volg de borden Madurodam tot aan de oprit van het Hubertusviaduct. Daar rijd je rechts het viaduct op. Blijf rechts rijden en neemt de eerstvolgende afrit richting Madurodam. Beneden aan de afrit sla je linksaf, onder het viaduct door. Het parkeerterrein vind je aan je rechterhand.

Vanuit Wassenaar/Amsterdam (A44/N44, A4)
Rijd richting Madurodam via N14 richting Scheveningen, eindigend op het Hubertusviaduct. Daar rijd je rechts het viaduct op, blijf rechts rijden en neem de eerstvolgende afrit richting Madurodam. Beneden aan de afrit sla je linksaf (onder het viaduct door) en vind je het parkeerterrein aan je rechterhand.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over de Nationale Kinderherdenking 4 mei? Neem contact met ons op via +31 70 41 624 00 of info@nationalekinderherdenking.nl of vul het contactformulier in.

Top 5 veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen over de Nationale Kinderherdenking op 4 mei. Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Waar kunnen wij parkeren?

Madurodam heeft een parkeerterrein, echter kan het erg druk zijn. 4 mei valt dit jaar midden in de meivakantie en het parkeerterrein is voor alle parkgasten beschikbaar.

Ons advies is om, indien mogelijk, met openbaar vervoer of de fiets te komen. Er zijn in de omgeving ook uitwijkmogelijkheden, zowel betaald als gratis. Ook is het mogelijk om bij het Malieveld te parkeren en dan de tram te nemen naar Madurodam.

Is parkeren gratis?

Vanaf 20.00 uur zal de hefboom van de parkeerplaats van Madurodam openstaan, zodat u gratis uit kunt rijden.

Vanaf hoe laat mogen we gratis een bezoek brengen aan Madurodam?

De gratis tickets van de Nationale Kinderherdenking zijn geldig vanaf 15.00 uur. De registratiebalie is van 15:00 tot 17:30 uur geopend. Na 17:30 uur kunt u zich nog aanmelden bij de receptie van het park.

Is er eten beschikbaar?

De twee restaurants in het park hebben hun standaardassortiment tegen betaling beschikbaar. Hier kunt u dus broodjes, soepen, salades en diverse warme maaltijden bestellen.

Is het ook mogelijk om eten te kopen?

De twee restaurants in het park hebben hun standaardassortiment tegen betaling beschikbaar.

Hier kunt u dus broodjes, soepen, salades en diverse warme maaltijden bestellen. Ook onze sponsor Eazy biedt een voordelige maaltijd aan.

Hoe lang duurt de Nationale Kinderherdenking?

U bent vrij het park te bezoeken vanaf 15:00 uur. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke herdenking pas na zeven uur begint. Jonge kinderen kunnen moeite hebben met zo’n lange dag.

Tussen 18.30 en 19.00 uur vragen wij iedereen die zich heeft aangemeld om naar het voorplein te gaan. Vanaf 19.00 uur komt de reservering namelijk te vervallen en stellen we de open plekken beschikbaar aan bezoekers die komen aanlopen.

 

Het inhoudelijke programma duurt van 19.15 tot 20.05 uur. Hierna kunnen de kinderen het defilé lopen. Dit is niet verplicht. Het defilé zal rond 20.30 uur afgelopen zijn. Gezien de grote hoeveelheid aanwezige kinderen die meelopen vragen wij uw begrip voor het eventueel uitlopen van het defilé.