arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
youtube_nkh_toolkit_video7_bn.jpg

NKH 4 mei 2023

Blijven herdenken
Op donderdag 4 mei 2023 wordt voor de achtste keer de Nationale Kinderherdenking georganiseerd. Een herdenking voor, door en met kinderen in Madurodam. Zij staan om 20.00 uur stil bij het feit dat ‘het misschien niet hun oorlog was, maar wel hun vrijheid is’. Een belangrijke levensles, ook vandaag. Nog elke dag worden kinderen ergens op de wereld slachtoffer van oorlogsgeweld en onderdrukking.

De Nationale Kinderherdenking op 4 mei is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste nationale herdenkingen in Nederland. Een bijzondere herdenking omdat deze speciaal voor, door en met kinderen wordt georganiseerd. Vanaf de voorbereiding tot en met de uitvoering spelen zij, ongeacht hun culturele en religieuze achtergrond, de hoofdrol. Hierdoor sluit de herdenking helemaal aan bij hun belevingswereld en heeft de boodschap impact: in Nederland leven wij in vrijheid dankzij de offers van anderen.

Samir (11 jaar) heeft een vraag

Om deze bijzondere herdenking voor kinderen van 8 tot 14 jaar mogelijk te maken, hebben we de steun van sponsoren en partners nodig. Busvervoer, bloemen voor het defilé, het podium, de tv-registratie, we hebben uw hulp hard nodig. Samir legt het in deze korte videoboodschap graag uit.

NKH 2023 steunen?

Lees meer over de mogelijkheden om de Nationale Kinderherdenking 2023 te ondersteunen.