arrow-right arrow-down arrow ticket cross play doorway link hexagon divider facebook twitter instagram linkedin youtube divider-small dogs guy-with-dog locker stroller wheelchair checkmark double-arrow email phone search phone2 quotes icon-people icon-ruler icon-stars icon-clover icon-flower icon-global icon-toy icon-balloon icon-whatsapp
NKH gaat door zonder publiek

Video 1: Bram van der Vlugt vertelt...

“Ik ben Bram van der Vlugt, ik ben 85 jaar, en ik heb dus de Tweede Wereldoorlog nog meegemaakt. En ik woonde toen in Den Haag.”

In ‘Verhalen in Beeld’ vertelt de 85-jarige acteur op een indrukwekkende manier hoe hij samen met zijn vader en zijn broertje het bombardement op het Bezuidenhout in Den Haag overleefde. Hoe zij moesten schuilen bij een andere familie. Hoe zijn vader probeerde hun spullen uit een brandend huis te halen. Inclusief een rol wc-papier. Zijn moeder is er niet: zij was Joods en is opgepakt omdat ze geen ster wilde dragen.

Bekijk het verhaal van Bram

Opdracht 1

Vraag aan je opa en of oma wat zij zich herinneren van de tweede wereldoorlog en welke verhalen er bij jullie in de familie leven. 

Bram van der Vlugt